7 výhod pivovarských kvasníc pre telo

Možno sa pýtate, prečo by mal blog chopedebiere, a teda aj ja, Julien, váš pokorný služobník, hovoriť o pivných kvasniciach? Sami pochopíte, že v našom názve je slovo pivo , a tak je spojenie s kvasnicami celkom zrejmé! Tak ako 7 smrteľných hriechov alebo 7 trpaslíkov, aj ja som našiel 7 výhod, ktoré nám kvasinky môžu priniesť

Pivovarské kvasinky, ktoré máte vo svojom hrnčeku, umožnili, aby bol váš obľúbený nápoj sýtený a alkoholický, pretože spotrebovali jeho cukor.

V tomto článku vás naučím, že ju možno považovať za dietny doplnok. Je to kvôli mnohým živinám, ktoré obsahuje, ako napríklad vitamín B a tiež minerály, ako napríklad fosfor, zinok, horčík, selén atď… Tieto živiny prispievajú k zdravej výžive, ku ktorej sa pridávajú jej prebiotické a probiotické vlastnosti.

Pomocou tohto článku vám poviem, aké výhody môžete získať z jej konzumácie. Dozviete sa tiež, aké všeobecné zásady a úvahy treba brať do úvahy pri rozhodovaní, či je pre vás najlepšie pridať ho do svojho jedálnička alebo nie.

Naučím vás všetko, čo potrebujete vedieť o týchto úžasných kvasinkách. Uvidíte, že sa stanete fanúšikom aktívnych pivovarských kvasníc!

Všeobecné informácie a história pivovarských kvasníc

Pivovarské kvasnice sú zložkou používanou pri výrobe chleba. Vyrába sa z Saccharomyces cerevisiae, jednobunkovej huby. Má horkú chuť a obsahuje malé organizmy (mikroflóru), ktoré pomáhajú udržiavať normálne fungovanie tráviacej sústavy.

Pivovarské kvasnice v chlebe

Samozrejme, keď počujete o výživových doplnkoch alebo doplnkoch stravy, logicky si predstavíte recept od zdravotníka. Keďže pivovarské kvasnice sa zvyčajne predávajú vo forme tabliet, kapsúl, tabliet alebo prášku, možno ste sa ich báli konzumovať bez lekárskeho dohľadu.

Presvedčte sa, pretože musíte vedieť, že pivovarské kvasnice majú vlastnosti, ktoré sa používajú a odporúčajú už od čias v starovekom Grécku. Jeho názov by vám mal byť povedomý, pretože lekári aj dnes skladajú Hippokratovu prísahu. Áno, je to dlhý príbeh!

Dávne kultúry už vtedy vedeli, aké prospešné sú kvasnice. Zároveň to prišlo v pravý čas, pretože chlieb bol súčasťou základnej stravy človeka od chvíle, keď začal hospodáriť. Hoci v súčasnosti sú najbežnejšou formou droždia tablety, nájdete ho aj vo forme vločiek, prášku alebo dokonca v tekutej forme.

Nezabúdajte však, že nie je liekom a okrem potravy vám dodá aj ďalšie výživové hodnoty. V rámci vyváženej stravy by malo byť množstvo, ktoré človek skonzumuje, dostatočné. Ani príliš veľa, ani príliš málo. Všeobecne sa má za to, že v závislosti od podielu pivovarských kvasníc na našej výžive je odporúčaná hodnota 8 až 15 g.

Váženie vás nebude baviť, takže zjednodušene to znamená: 1 až 2 čajové lyžičky alebo 3 až 6 tabliet (v závislosti od ich obsahu a hmotnosti). Odporúčam vám vždy skontrolovať etikety, aby ste mali prehľad o svojom príjme.

Zdravotné vlastnosti pivovarských kvasníc

1. Sú spojencom pri zvládaní úzkosti

Pivovarské kvasnice-bojujú-stresom

Vďaka draslíku a horčíku obsiahnutým v pivovarských kvasniciach sa považujú za spojenca v boji proti úzkosti. Stres je jedným z narastajúcich neduhov našej doby. Stačí sa pozrieť na množstvo vyhorení alebo depresií okolo nás.

Takto stres ovplyvňuje naše telo:

Tieto „kvasinkové“ vlastnosti sú spôsobené tým, že draslík a horčík stimulujú naše telo priaznivo reagovať na hormóny uvoľňované v reakcii na stres. Majú tiež relaxačné a srdcovú frekvenciu regulujúce vlastnosti.

Teda jej konzumácia je priaznivá na zvládanie stresu a úzkosti, ktoré zažívame každý deň. Ak pravidelná konzumácia trochy kvasníc dokáže znížiť počet lekárskych konzultácií, čo si ľudia pýtajú!“

V skutočnosti viem o ďalšom účinnom antistresovom prostriedku: humorné pivo ! Áno, naša kreativita v tejto oblasti nepozná hraníc. Nechám vás, aby ste to posúdili sami, keď vám predstavím 3 produkty, ktoré predávame okrem mnohých iných:

Šetri vodu-pi pivo

2. Pomáha znižovať hladinu cukru v krvi

Berské kvasnice poskytujú vitamíny B1, B2 a B3, ktoré sú spojené najmä s konzumáciou sacharidov v našom tele. To znamená, že môžu mať vplyv na zníženie hladiny cukru v krvi.

Kvasnice-pivo-znižujú-glykémiu

Mimochodom, obsah chrómu ich definuje aj ako spojenca v prevencii cukrovky. Tento prvok sa podieľa na metabolizme inzulínu, ktorého nedostatok vedie k poruchám metabolizmu glukózy.

U ľudí s cukrovkou sa pred konzumáciou pivovarských kvasníc odporúča poradiť sa s lekárom. Štandardne by som vám v každom prípade odporučila kontaktovať zdravotníka, neje to chlieb, ako sa hovorí.

3. Pomáha znižovať riziko kardiovaskulárnych ochorení

Pivovarské kvasnice pomáhajú predchádzať kardiovaskulárnym ochoreniam viacerými spôsobmi. Tu sú niektoré z jeho zázračných zložiek, ktorým sa táto vlastnosť pripisuje:

  • Kyselina listová
  • Vitamín B6
  • Vitamín B12

Pivovarské kvasnice-znižujú-kardiovaskulárne-ochorenia

Tieto zložky nachádzajúce sa v pivovarských kvasniciach pomáhajú regulovať hladinu homocysteínu v krvi. Homocysteín je aminokyselina, ktorá je pri zvýšenej hladine v krvi rizikovým faktorom kardiovaskulárnych ochorení.

Pivovarské kvasnice poskytujú aj prírodné antioxidanty, ktoré pomáhajú chrániť naše telo pred kardiovaskulárnymi problémami. V dôsledku toho sa môže znížiť riziko infarktu myokardu a mozgovej príhody. Už som sa o tom zmienil vo svojom článku s provokatívnym názvom Pivo škodí vášmu zdraviu. Článok si môžete prečítať kliknutím sem.

4. Ako prebiotikum prospieva našej črevnej flóre

Kvasnicové-pivo-pomáha-črevnému-tranzitu

Pivovarské kvasnice majú vlastnosti , čo znamená, že obsahujú látky, ktoré prinášajú priaznivé zmeny našej črevnej flóre a zabezpečujú nám zdravie a pohodu.

Tu je krátke video, ktoré vás oboznámi s trávením:

Črevnú flóru tvoria prospešné baktérie. Bolo preukázané a preskúmané, že pivné kvasinky podporujú rast týchto prospešných baktérií v kolóniách. Tie zabraňujú rastu patogénnych baktérií, ako je napríklad salmonela.

Musíte pochopiť, že črevná flóra je plná baktérií, ktoré tvoria akúsi malú armádu, ktorá nás bráni pred všetkými nepríjemnými agresiami, ktoré pochádzajú z toho, čo jete. Zjedli ste niečo, čo nie je veľmi čerstvé? Niečo, čo je po dátume spotreby? Nedostatočne tepelne upravené mäso? Naše milované baktérie pracujú v súčinnosti, aby nás bránili pred všetkými týmito votrelcami a umožnili nám byť chorými oveľa menej často, ako by sme mohli byť.

5. Ak sa používa ako probiotikum, je to prospešný mikroorganizmus v našom črevnom trakte

Kvasnice-pivo-uspokojuje-priechod

Hlavnými probiotikami sú baktérie mliečneho kvasenia, ale k tejto skupine je žiaduce pridať aj mikroorganizmy, ako sú kvasinky, ktoré odolávajú pôsobeniu žalúdočnej kyseliny. Dostávajú sa do čreva, kde plnia prospešné funkcie probiotík. Áno, žalúdok je prvou obrannou líniou proti nežiaducim organizmom, ale Super kvasinky sa cez neho dostanú!

Medzi výhody zaradenia probiotík do nášho jedálnička patria napr:

  • Zníženie trvania hnačky
  • Stimulácia imunitného systému
  • Zníženie hladiny cholesterolu
  • ./li>
  • Zvýšené vstrebávanie živín

Niektorí ľudia hovoria o živých pivných kvasniciach. Iste, keď vidíte všetky výhody, ktoré som vymenoval, je logické, že nám to môže len prospieť.

Osobne považujem dobre vychladené pivo za oživujúce! Nie som veľkým fanúšikom pitia z fľaše alebo plechovky, oveľa radšej používam niektorý zo svojich pivných krčahov. Tu je ich niekoľko, ak vás to zaujíma:

6. Ponúknite výhody vegetariánskej stravy

V súčasnosti si čoraz viac ľudí volí ako životný štýl vegetariánsku stravu. Ak ich plánujete nasledovať, je pravdepodobné, že sa vám tieto informácie budú hodiť.

Pivovarské kvasnice-pomáhajú-vegetariánom

Pri diétach, pri ktorých sa vyhýbame mäsu a mnohým živočíšnym produktom alebo ich dokonca úplne vylučujeme, príjem bielkovín a ďalších živín často nepokrýva denné výživové požiadavky. Týka sa to najmä zinku, niektorých vitamínov skupiny B a selénu.

Pivovarské kvasnice sú spojencom vegetariánov, pretože obsahujú všetky vitamíny skupiny B. Obsahuje bielkoviny s vysokou biologickou hodnotou, čo znamená, že obsahujú 20 aminokyselín, ktoré naše telo potrebuje. Konzumáciou 15 gramov pivovarských kvasníc získate rovnaké množstvo bielkovín ako v pohári mlieka.

Ak už ste vegetariánom alebo sa ním chystáte stať, mali by ste vedieť, že samozrejme existujú bio pivovarské kvasnice. Ak je vaše presvedčenie založené na ekologickom poľnohospodárstve, potom choďte do toho!

7. Je dobré na vlasy a nechty

Kvasnice-pivovarské-dobré-na-vlasy

Berské kvasnice sú mimoriadne bohaté na vitamíny skupiny B, ktoré sú základnými zložkami.

Tieto 3 vitamíny:

  • Vitamín B8 známy aj ako biotín. Pomáha udržiavať zdravé, lesklé a odolné vlasy.
  • Vitamíny B6 a B9, ktoré plne pomáhajú syntetizovať aminokyseliny. Ak chcete mať nádherné vlasy ako Helena Trójska, dlhé ako Rapunzel a nechty silné ako Wolverinove pazúry, viete, čo máte robiť. A ak ste muž (áno, pracujem s predpokladom, že dlhé vlasy majú ženy, prepáčte) a ako mnohí z nás ste na pokraji plešatosti, mali by ste vedieť, že kvasnice podporujú aj opätovný rast vlasov! Vlasy z pivných kvasiniek sú teda pre vás ako stvorené.

    Keďže si rád protirečím, tu je video muža, ktorý testoval kvasinky na vlasy:

    Aby ste si to overili, stačí sa pozrieť, čo vlasy z pivných kvasiniek pred po dáva.

    Berské kvasnice sú teda akýmsi zázračným elixírom

    Myslím si, že prečítanie všetkých týchto výhod vás presvedčilo o výhodách týchto špecifických kvasníc. Je to jedna z prírodných zložiek prírody, ktorej pozitívne stránky si ľudstvo privlastnilo. To je to, čo nazývame výhody pivných kvasníc. Len v určitých prípadoch môže byť jeho konzumácia kontraproduktívna alebo dokonca jednoznačne nevhodná.

    V skutočnosti, hoci má tento vysoko výživný doplnok stravy cnosti priaznivé pre naše zdravie a pohodu, v určitých prípadoch treba pivovarské kvasnice z jedálnička vylúčiť. Mali by ste si zapamätať aj túto rýmovačku: pivovarské kvasnice vedľajšie účinky. Napríklad u ľudí s oslabeným imunitným systémom, v prípadoch AIDS, chemoterapie alebo u pacientov so zníženou imunitou môže užívanie pivných kvasníc spôsobiť určitý druh plesňovej infekcie.

    V prípade diabetikov sa tiež odporúča pred akoukoľvek konzumáciou poradiť s lekárom.

    Ak sa nenachádzate v žiadnom z týchto špeciálnych prípadov, vychutnajte si ho. Ako milovník piva ho nemôžem odporučiť! Osobne ho konzumujem len v pive, ktoré pijeme, pretože ho považujem za najzdravší spôsob, ako si urobiť dobre. Samozrejme, treba ho konzumovať s mierou.

    Na druhej strane formálne popieram to, čo som sa dočítal, a to, že po pivných kvasniciach sa tučnie. Ako by mohlo, po všetkých pozitívach, najmä žalúdočných a črevných, ktoré som spomenul? Uvidíme… To je pre tentokrát všetko, ale neváhajte si prečítať aj moje ďalšie články a ak sa vám tento páčil, môžete mi zanechať aj komentár, vždy ma to poteší! Ďakujem ti, môj verný čitateľ, a čoskoro sa uvidíme.

    Písanie týchto blogových príspevkov mi zaberá veľa času, pokiaľ ide o výskum, písanie, obrázky atď… Ako vidíte, nie sú tu žiadne otravné reklamné bannery na poistenie, úvery alebo čokoľvek iné, ale v dôsledku toho nemám žiadny zdroj príjmov.

    Ak ste mali trpezlivosť dočítať môj článok až do konca, mali by ste vedieť, že môžete získať 20 % zľavu na celú objednávku, ak v košíku zadáte kód BLOG20.

    Tento kód vyhradzujem pre mojich najvernejších čitateľov, ktorí objavili našu stránku prostredníctvom článkov, ktoré s láskou uverejňujem! Len aby ste vedeli, kód sa nedá kombinovať s inými zľavovými kódmi, pretože aj tak by ste to nemali preháňať, eh! 20 % zľava nám už nenecháva veľkú rezervu, ale aspoň odmeňujem svojich čitateľov.

    Aby ste ma povzbudili a podporili, neváhajte si u nás niečo kúpiť!

    Ak napríklad hľadáte originálny pivný hrnček, určite medzi našimi modelmi nájdete to, čo hľadáte, máme ich viac ako šesťdesiat!

    Aby ste objavili všetky naše výrobky, kliknite na tento odkaz: Chopedebiere.

    Ak si chcete prečítať niektorý z mojich ďalších článkov, odporúčam vám pozrieť siLiečivé vlastnosti chmeľu.

    Ak si chcete pozrieť všetky moje ďalšie príspevky na blogu, kliknite na Blog De Chopedebiere.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *