Top 5 najlepších receptov s pivom

Tento príspevok som takmer nazval „Keď sa pivo stretne s varením: Objavte chutné pivné recepty“. Pekný názov, ale trochu dlhý. Receptov s pivom je veľa, ale ja som sa rozhodol predstaviť tie, ktoré mám najradšej!

Pivo je často oceňované ako osviežujúci, spoločenský nápoj, ale vedeli ste, že môže byť aj chutnou prísadou na podmaňovanie jedál?

Vezmem vás na cestu za rôznymi kuchárskymi receptami, ktoré obsahujú pivo ako kľúčovú prísadu. Pripravte sa na objavovanie nových chutí a ohromte svojich hostí týmito lahodnými kombináciami. Ak nemáte nádobu alebo odmerku na odmeranie určitých ingrediencií a množstiev, môžete veľmi dobre použiť pivný hrnček.

Mal by som zdôrazniť, že všetky tieto recepty sú odskúšané a overené! Sú vaše chuťové poháriky pripravené? Potom začnime!

Kuracie mäso s ležiakom

Začni klasickým a chutným receptom: kuracie mäso s ležiakom. Tento recept zahŕňa marinovanie kúskov kuracieho mäsa. Na marinádu s ležiakom budete potrebovať tieto prísady:

  • 3 až 4 štvrtiny strúčikov cesnaku
  • Šťavu z jedného citróna
  • Čerstvé bylinky: koriander, pažítka a kôpor
  • 1 25cl fľašu ležiaka

Kuracie mäso marinované v pive

Počítajte 150-200 g kuracieho mäsa na osobu. Osobne používam len kuracie prsia, ale môžete marinovať aj stehná a po stehnách. Nechajte marinovať 1 až 2 hodiny pri izbovej teplote, zatiaľ čo budete popíjať dobrý krčah piva!

Tip šéfkuchára: Kúsky kurčaťa popichajte vidličkou na mnohých miestach. To umožní marináde preniknúť do vnútra mäsa!

Po marinovaní pečte kurča v rúre pri teplote 180° 45 minút, pričom misu prikryte alobalom. Získate jemné, šťavnaté mäso s jemnou pivnou príchuťou. Ak chcete, aby bolo jedlo trochu chrumkavé, dopečte ho 5 min na grile a odstráňte fóliu.

Hnedé dusené hovädzie mäso na pive

Pre milovníkov komfortných jedál vyskúšajte lahodné dusené hovädzie mäso na hnedom pive. V tomto recepte opečte kúsky hovädzieho mäsa v zapekacej miske so zeleninou, korením a tmavým pivom. Na odmeranie neváhajte použiť pivný pohár. Tu je to, čo odporúčam pre 4 osoby:

  • 300g nakrájanej mrkvy
  • 600g nakrájaných zemiakov
  • 200g nakrájanej cibule
  • /li>
  • 300 g plátkov cukety
  • 500 g hovädzieho líčka (alebo volského chvosta, je to lacnejšie, ale nie tak dobré!)
  • 1 liter tmavého piva
  • 1 kocka bujónu

Hovädzie mäso dusené v pive

Nechajte pomaly dusiť na miernom ohni aspoň 2 hodiny, kým mäso nezmäkne a chute sa harmonicky nespoja. Ako všetky dusené jedlá, čím viac sa prehrieva, tým je lepšie. Počas poslednej polhodiny odkryte panvicu/kokotlík, aby sa šťava zredukovala a skoncentrovala.

Ak máte radi sladké a slané, môžete pridať 150-200 g datlí. Tie napučia a vyžmýkajú šťavu, ich prirodzený cukor sa zmieša s omáčkou v čistú blaženosť. Osobne to milujem!

Pivné palacinky

Pivo sa dá použiť aj na prípravu ľahkých a vzdušných palaciniek. Nahraďte časť mlieka v tradičnom recepte na palacinky ležiakom alebo jantárovým pivom. Pokiaľ ide o mňa, ja volím pomer 50/50 medzi pivom a mliekom. Pivo dodá palacinkám jemnú štruktúru a jemnú chuť.

Súpis ingrediencií na 10 až 12 palaciniek:

  • 250 g múky
  • 2 vajcia
  • 25 cl mlieka
  • 25 cl jantárového alebo svetlého piva
  • 50 g rozpusteného masla
  • 1 štipka soli
  • 1 polievková lyžica cukru (voliteľné)

Crepes a la biere

Vo veľkej mise preosejeme múku a pridáme soľ (a voliteľne cukor). V strede múky urobíme jamku, do ktorej rozbijeme vajcia. Jemne premiešajte a zapracujte múku do vajec, aby ste zabránili vzniku hrudiek. Keď je zmes hotová, postupne prilievajte mlieko a pivo, pričom pokračujte v miešaní.

Keď je cesto hladké, pridajte rozpustené maslo a potom opäť premiešajte. Nechajte ho 30 minút odpočívať pri izbovej teplote, vďaka tomu sa múka hydratuje a vaše palacinky budú ľahšie a vzdušnejšie.

Spárujte ich s javorovým sirupom, čerstvým ovocím alebo šľahačkou a pripravte si gurmánske raňajky alebo brunch. Inak môžete vždy použiť džem alebo nutelu, ale vďaka výraznej chuti týchto nátierok sa pivné palacinky dostanú do úzadia.

Sýrové fondue s pivom, Savojské fondue v revízii

Kombinácia taveného syra a piva je skutočným pôžitkom. Klasické syrové fondue si pripravíte tak, že do syrovej zmesi pridáte ležiak alebo tmavé pivo, rovnako ako ste možno pridali biele víno.

Pripomíname tradičné syry na fondue:

  • Beaufort: Beaufort je lisovaný varený syr z kravského mlieka. Do savojského fondue vnáša bohatú ovocnú chuť.
  • Comté: Comté je tiež lisovaný varený syr vyrábaný z kravského mlieka. Vyznačuje sa jemnou, mierne orieškovou chuťou, vďaka ktorej je vynikajúcou voľbou pre fondue.
  • Emmental: Emmental je švajčiarsky lisovaný varený syr, ktorý možno rozpoznať podľa charakteristických dier. Fondue dodáva roztápajúcu sa štruktúru a jemnú chuť.

Fondue s pivom a syrom

Ak chcete, pridajte cesnak, korenie alebo bylinky na zvýraznenie chuti. Fondue podávajte s kúskami chleba, chrumkavou zeleninou alebo údeninami pre príjemné jedenie.

A čo sa týka množstva piva, odporúčam vám nabrať polovicu 25cl piva alebo celú fľašu v závislosti od množstva syra.

Čokoládová pivná torta

Pre milovníkov dezertov vyskúšajte čokoládovú pivnú tortu! Tento recept spája bohatosť čokolády s jemnou chuťou tmavého piva. Do cesta na koláč použite tmavé pivo a na jeho obalenie pripravte krémovú čokoládovú polevu. Táto vlhká a chutná torta poteší chuťové poháriky milovníkov čokolády… a milovníkov piva!

Ingredient list:

  • 25 cl dark beer or a good stout
  • 250 g butter
  • 400 g sugar
  • 75 g kakaového prášku
  • 15 cl hustej smotany
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 250 g múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva (alebo hydrogenuhličitanu)
  • ½ čajovej lyžičky soli

Gateau a la biere et au chocolat

Rúru predhrejte na 180° (plynová značka 6). Formu na koláč vymažte maslom a vysypte múkou. V hrnci na miernom ohni zohrievaj pivo a maslo, kým sa maslo úplne nerozpustí.

Pridáme kakaový prášok a cukor a vymiešame do hladka. V samostatnej miske zmiešajte smotanu, vajcia a vanilkový extrakt a potom vmiešajte do panvice. Dobre premiešajte.

Samostatne zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ a potom všetko vmiešajte do panvice až kým nevznikne hladké cesto. Zostáva už len naliať ho do formy a piecť približne 45 minút. Pomocou špičky noža otestujte, či je čokoládový koláč hotový. Nezabudnite sa pohostiť!

Pivo je všestranná prísada, ktorá môže dodať našim kuchárskym receptom nový a chutný rozmer. Či už ho použijete na marinovanie mäsa, ochutenie palaciniek, spojenie s taveným syrom alebo dodanie hĺbky dezertu, pivo ponúka množstvo kulinárskych možností.

Ako ste si určite všimli, tieto recepty sú často reinterpretáciou existujúcich receptov. Napriek tomu pivo prináša do slaných alebo sladkých jedál hĺbku chuti, ktorá je naozaj príjemná. Popustite teda uzdu svojej kreativite a potešte sa preskúmaním týchto chutných receptov na báze piva alebo si vymyslite vlastné!

Ak ste mali trpezlivosť prečítať môj článok až do konca, vedzte, že zadaním kódu BLOG20 v košíku môžete získať 20 % zľavu na celú objednávku.

Tento kód vyhradzujem pre svojich najvernejších čitateľov, ktorí objavili našu stránku prostredníctvom článkov, ktoré s láskou uverejňujem! Len aby ste vedeli, kód sa nedá kombinovať s inými zľavovými kódmi, pretože to nemôžete preháňať, však! 20 % zľava nám už nenecháva veľkú rezervu, ale aspoň odmeňujem svojich čitateľov.

Aby ste ma povzbudili a podporili, neváhajte si u nás niečo kúpiť!

Na našej stránke nájdete viac ako 100 rôznych hrnčekov na pivo a všetky sú jedinečné! Máme najširší výber na internete a v kamenných predajniach dohromady.

Aby ste objavili všetky naše výrobky, kliknite na tento odkaz: Chopedebiere.

Ak si chcete prečítať niektorý z mojich ďalších článkov, odporúčam vám odhaliť, aké sú rôzne druhy piva.

Aby ste si mohli pozrieť všetky moje ďalšie príspevky na blogu, kliknite na Blog De Chopedebiere.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *